Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Félresiklott kultúrpolitika: Nemzeti Könyvtár kötetei, kitüntetések, centralizálás

A Századvég bírálta Kerényi Imre 24 kötetes Nemzeti Könyvtárát is, főleg azért, mert drága volt, nem szép kivitelű, egyenetlen színvonalú és mert olyan szélsőségesen jobboldali szerzőket is beválogatott, mint például a fasisztákkal közösséget vállaló Tormay Cecile, akinek bevállalása nem éppen a kívánt módon erősítette a ?jobboldali konjunktúra kulturális kötőanyagát adó nemzeti önbecsülést". Kerényinek az új alaptörvény kapcsán kezdeményezett akcióit, például a törvény díszkiadását feleslegesnek tartották.
Károsak voltak a Századvég-tanulmány szerint olyan megosztó kitüntetések is, mint a Szaniszló Ferencnek adott Táncsics-díj, a Kárpátia együttes téves kitüntetése, a Fidesznek kampányfilmeket gyártó Káel Csaba vagy Fekete György feleségének, Sunyovszky Szilviának az elismerése is.
Szőcs Géza és L. Simon László kulturális államtitkári tevékenységét pedig azért vették bírálat alá, mert sikertelenek voltak a centrális politikai erőtér koncepciójából következő kultúrpolitikai célkitűzések megvalósításában.

Régebbi hírforrás(ok): Kerényi kötetei - Ajándék ló foga link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról