Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felturbóztuk a komolyzenei előadás-sorozat közönségét

A kulturális stand-up egy olyan előadás, ami közben a hallgatóság szórakozva tanul. Ennek egyik képviselője Bősze Ádám zenetörténész, zenei antikvárius, aki 2008 óta a Bartók Rádió műsorvezetője. 2017 nyarán mutatta be az első magyar zenei standupot #Szeretnekahallgatók címmel, amelyet a Bőszekund című második sorozat követett.

A 7300 lelkes Nyergesújfalu Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtára a világjárvány lecsengése után, 2021-ben hívta meg Bősze Ádámot. Az előadást kb. 100 fő befogadására terveztük. A látogatók száma viszont kb. 20 fő volt. Ők azonban sokáig emlegették a számukra sikeres előadást.

Nem csüggedve szervezőként, 2022-ben Bőszét ismét betettük a programba. A helyszínként választott parkba a jó időben az előző évi vendégek háromszorosa érkezett. A harmadik előadás már 2023 nyarán, júniusban volt teltházzal, amit aztán egy negyedeik követett 2023. augusztusában, szintén teltházzal. Tehát igen rövid idő telt el a két utolsó előadás között, mégis meg tudott telni az augusztusi is. A sikert 100 fős teltház jelezte.

Az eredményt feltehetően az alábbiak együttes hatása hozta meg:
- professzionális előadó
- következetes ismétlés (az ún. ismertségi hatás kihasználása: az emberek vonzóbbnak ítélnek egy olyan dolgot, amelyről korábban már hallottak)
- a hagyományos hírverés mellett az élmények szájról-szájra terjedtek (külön médiafelület, illetve nagyobb beharangozása nem volt az utolsó programoknak)
- vonzó és elérhető helyszín.

Hírforrás: Ughy Tamásné Végh Zsuzsanna
2023. november 13.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=felturboztuk_a_komolyzenei_eloadas-sorozat_kozonseget
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról