Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felújítják a Bihar Megyei Könyvtár székhelyét

Aláírták a nagyváradi Gheorghe Sincai Megyei Könyvtár link korszerűsítésére vonatkozó szerződést a kivitelezővel, így hamarosan elkezdődhet a belvárosi épület felújítása. Ezt a több mint 10 millió lej értékű beruházást az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) révén, uniós támogatással finanszírozzák, a közbeszerzési eljáráson győztes Constructii Bihor vállalatnak pedig tizenkét hónap áll a rendelkezésére, hogy a munkálatokat elvégezze. Ilie Bolojan, a Bihar megyei tanács elnöke közölte, hogy amint a kivitelező benyújtja a garanciát, kiadják a rendeletet a korszerűsítésre, a könyvtár pedig két hét alatt szabaddá teszi azokat a területeket, amelyeket érinteni fog a korszerűsítés.

A könyvtárat igazgató Ancu?a ?chiop kiemelte, hogy az olvasók továbbra is látogathatják majd a létesítményt, és a gyermekfoglalkozások is zavartalanul folytatódnak majd. Csupán annyi változik, hogy a Peca-part felőli mellékbejáratot kell használniuk, mivel a tatarozás a főbejáratnál kezdődik. A munkálatok idejére a könyvtár adminisztratív tevékenységét a Kolozsvári úton frissen felújított kulturális központba költöztetik.

Bolojan aláhúzta, egy év múlva a megyei könyvtár teljesen modern és digitalizált lesz. Az önkormányzat közleménye emlékeztetett, hogy a felújítás során két jól elkülönített részre osztják majd a létesítményt. Az egyikben tárolják majd a könyveket, és ott lesznek az irodák is, míg a másik teljesen nyitott lesz a látogatók számára.

Bihar megyében a nagyváradi megyei könyvtár mellett a váradszentmártoni, a szentandrási és a fugyivásárhelyi könyvárakat is korszerűsíteni fogják, ugyanakkor a megyében további 26 könyvtárat - köztük a diószegi, tenkei, élesdi, székelyhídi, érmihályfalvi, margittai és a szalontai tékákat - informatikai eszközökkel szerelik majd fel. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról