Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Feminista klub férfiaknak - akár könyvtári segédlettel

Magyarországon is lenne miről beszélgetni azokon a vacsorákon, amelyeken svéd polgárok - szigorúan férfitársaságban - megbeszélik egymással, miként lehetne jobbá és egyenlőbbé tenni a társadalmat: hogyan lehetne például véget vetni a nők fogdosásának vagy miképpen lehetne leszoktatni honfitársaikat a nőket lealacsonyító, viccnek szánt sértésekről. Bár a svéd feminista csoportok már korábban is szorgalmazták az "egynemű" beszélgetések megszervezését, a csak férfiaknak szóló "gender-esték" 2016 óta szaporodtak meg. Akkor történt ugyanis az, hogy több svédországi fesztiválon nők és lányok tucatjait zaklatták, illetve erőszakolták meg. Az érdeklődés nagy, több ezer ember vett már részt az általában négy-öt fős találkozókon, s olyanok is lelkes résztvevőkké váltak, akik korábban szkeptikusak voltak. "Idegennek tűnt az egész a számomra. De aztán nagyon jó volt megbeszélni a többiek tapasztalatait arról, mit csináljunk és mit ne tegyünk különféle zűrös helyzetekben"? - mondta az egyik résztvevő, a 31 éves mérnök, David Midhage. Ha nálunk is lennének ilyen találkozók, idővel talán kevesebb lenne a "vak komondorokból" is.
Hogy miről beszélgetnek a férfiesteken, itt link találtok további részleteket.

Hírforrás: HVG Pártolói Hírlevél
2020. május 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=feminista_klub_ferfiaknak_-_akar_konyvtari_segedlettel
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról