Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Fenntartással - az IFLA követi az ENSZ fenntarthatósági céljait. És mi?

Mi köze a könyvtáraknak az ENSZ fenntarthatósági céljaihoz (Agenda 2030)? Hiszem mi könyvet adunk a betérők kezébe, és olvastatjuk őket, nem?! Nos, az IFLA ennél messzebb lát; nem keveri az eszközt a céllal. A könyvtár minőségét tehát az jelenti, ha a használók általa könnyebben elérik saját(!) céljaikat. Az IFLA honlapján szól link a könyvtárak lehetőségeiről. A HVG pedig megnézte, hogyan is áll Magyarország e téren. (MG)
- Összességében jó úton halad fenntarthatósági céljai felé Európa, bár nem mindig eléggé öles léptekkel. Magyarország több területen is lemaradt, sőt fordítva ül a lovon.
Hamarosan lakhatatlanná válik a bolygó. Ezzel a derűsnek éppen nem mondható jóslattal kezdődik az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a fenntartható fejlődéssel foglalkozó jelentése. Annak is a Frans Timmermans és Marianne Thyssen európai bizottsági tagok által jegyzett előszava. Szerintük a helyzet semmiképpen sem rózsás, ám ez még nem ok arra, hogy tehetetlenül bele is törődjünk a sorsunkba. Az ENSZ égisze alatt 2015-ben megfogalmazott tizenhét konkrét, a Föld és lakói jólétét szavatolni hivatott cél elérése felé több lépést is sikerült megtenni az utóbbi öt évben. Mindenképpen örvendetes például, hogy az uniós polgárok egyre egészségesebb életmódot folytatnak: megfelelőbben táplálkoznak; visszaszorult a dohányzás; csökkentek a környezet szennyezettségéből fakadó kockázatok; esett a krónikus megbetegedésekből adódó (valamint balesetek és bűncselekmények miatt bekövetkező), idő előtti halálozások száma; javult a hozzáférés az ellátórendszerhez. Mindezek eredőjeként tovább nőtt a várható élettartam. (HVG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról