Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fenntarthatósági programok az Egyesült Királyság könyvtáraiban 2.

Glasgow Business & IP Center
Álmodoztál már saját vállalkozás indításáról? - Üzleti és IP Központ (BIPC) hálózatunk támogatja a vállalkozókat és az innovátorokat az inspiráció első szikrájától a sikeres vállalkozás elindításáig és növekedéséig. Az Egyesült Királyságban 21 nemzeti hálózati központ található, köztük a glasgow-i Mitchell Könyvtárban.
A glasgow-i BIPC "Learning Lunches"-t (kb.: tanulási ebéd) szervez azoknak, akiket érdekel a vállalkozás-indítása vagy jelenleg is vezet ilyet, és nekik barátságos környezetben mutatják be az üzleti témákat. E sorozat a részeként azt vizsgálják, hogyan csökkenthetik hatékonyan a vállalkozók és a fogyasztók a bolygóra gyakorolt hatásukat.
Akár a vállalkozások tulajdonosai szeretnék megismerni a jogszabályokat és a rendelkezésre álló támogatást, akár eszközöket keresnek környezeti hatásuk csökkentésére és értékelésére, akár a fenntarthatósággal kapcsolatos legújabb trendeket és innovációkat kutatják, a Glasgow BIPC segít fenntarthatóbb induló vállalkozások létrehozásában.

Wakefield-i könyvtárak
Tavaly a wakefieldi könyvtárak link a fenntartható közlekedés ösztönzését tűzték ki célul városszerte, köszönhetően a közkönyvtárak környezetvédelmi tevékenységét támogató CILIP Green Libraries Grantnek.
Mind a 12 fiókjukban kerékpárjavító csomópontokat hoznak létre, segítve a helyi lakosságnak kerékpárjaik megfizethető és fenntartható karbantartását.
A Wakefield könyvtárak még több környezetvédelmi projektet hoznak létre a szolgáltatáson belül, beleértve a magkönyvtárakat, az e-hulladék újrahasznosítási programot és közösségi kerteket fiókjaikban.

Swiss Cottage Library, Camden
A Swiss Cottage Library link műemlék épületét gyakran a londoni háború utáni építészet ikonikus darabjaként tartják számon, de kora miatt a Camden tanács egyik legnagyobb energiafelhasználójává vált.
A közszférában való szén-dioxid-mentesítési program támogatásának köszönhetően fenntarthatóbbá tették az épületet úgy, hogy utólag új energiahatékony ablakokkal, szigeteléssel, világítással és hőszivattyúkkal szerelték fel. Ez a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkenéséhez vezetett, és jövőbiztossá tette a könyvtárat, miközben megőrizte az épület egyedi építészeti karakterét.

Az előző rész: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról