Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fiatalodott a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár látogatóinak tábora

Változott a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárba leggyakrabban látogatók korosztálya az előző évekhez viszonyítva - ez derült ki többek között, amikor az intézmény összesítette a 2019-es adatokat. "Tavaly a 14 évnél fiatalabb gyerekek látogatták leginkább a könyvtárat, a korábbi években pedig a 14-25 év közöttiek. Ez a változás azért is örvendetes, mert úgy látszik, az anyukák elkezdték felismerni, hogy a digitális világnak van egy olyan beszippantó ereje, amit jó megelőzni" - hangsúlyozta Vincze Csilla, az intézmény vezetője.
Sokan járnak családosan, hiszen kedvező időjárás esetén a létesítmény udvarán is játszhatnak a gyermekek, amíg a szülők könyvet válogatnak, de az épületben is igyekeztek helyet biztosítani a kicsiknek, akik lefoglalhatják magukat erre az időre.
Az intézményben hatvan rendezvényt szerveztek az elmúlt évben, ebből 26-ot szeptember után. Ezeken az eseményeken közel négyezren vettek részt. Az intézményben 97 687 dokumentum van [lakosság: 18 e fő (szerk.)], ezek többsége könyv. Könyvvásárlásra kevés pénzük van, de pályázatból, adományoknak köszönhetően és a kiadók, könyveket bemutatók segítségével folyamatosan igyekeznek bővíteni a könyvállományt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról