Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Fiatalok a könyvtárban: tanácsadók és támogatásgyűjtők

Több, mint ezer dollárt gyűjtöttek össze tinik a Connecticut állambéli Ridgefield Könyvtárnak, amelyből a könyvtár programokat szervezhet -- nekik. Az elkötelezett tinédzserek más módon is segítik a könyvtárat és aktívan alakítják annak életét. Ridgefield, Connecticut -- A mintegy 24000 embert kiszolgáló Ridgefield Könyvtárnak igen elhivatott patrónusai akadtak -- a városban élő mintegy 3000 tinédzser közül több mint ötszázan rendszeres könyvtárhasználók, akik a használat mellett ráadásul a könyvtár pénzügyeit is szívükön viselik. A könyvtárban TAG (3T) is működik. Eleinte a legelhivatottabb nyári olvasótáboros fiatalokból alakult 2006-ban, az elmúlt két évben azonban egy 16 tagú tanáccsá nőtte ki magát, amely havonta tart üléseket és beszámolóival, ajánlásaival segíti a könyvtár munkáját. 'Elmondják, mit csinálunk jól, mit csinálhatnánk jobban és mi mindent tehetnénk még a fiatalokért' -- fogalmaz Geri Diorio, a könyvtár gyermekrészlegének vezetője, ifjúsági könyvtáros. A tinik most a nekik szóló programok finanszírozásához szükséges összeg megszerzéséből is kivették a részüket: ... - F: dec. 14.

Régebbi hírforrás(ok): FIKSZ, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról