Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Filantrópia és könyvkiadás -- Könyv aBush-család nőtagjaitól

Történelmet készül írni a First Lady, Laura Bush és ikerlányainak egyike, Jenna. Közösen adnak ki ugyanis egy könyvet, és ez a Fehér Ház -- illetve az amerikai elnökök -- történetében még nem fordult elő. A mama és a lánya gyermekkönyvet ír. Mindketten tanítónői tapasztalataikra alapoznak, s történetük főhőse pedig egy kisfiú, aki megtanulja szeretni a könyveket. A First Ladynek ez lesz az első könyve, jóllehet, a kiadók már évek óta noszogatják, hogy adja a fejét könyvírásra. Jenna lányának viszont ez a második kötete: az első szeptemberben jelenik meg Anna története címmel, és egy HIV-fertőzéssel élő, egyedülálló anyáról szól. Laura és Jenna Bush készülő könyvének még nincs címe, annyit lehet tudni róla, hogy tavasszal jelenik meg, és a szerződést nyélbe ütő ügyvéd arra kérte a kiadót, hogy honorárium fejében egymillió dollár értékben ajándékozzon könyveket iskoláknak és könyvtáraknak. A könyvből származó hasznot Bushék két olyan szervezetnek utalják át, amely tanítással, oktatással foglalkozik. - F: Rádió.hu, aug. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról