Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Filmpakkok. Népszerű a KönyvtárMozi - azt mondják

A 2015 őszén útjára indult KönyvtárMozi projekt lehetőséget teremt arra, hogy az ország kistelepülésein működő könyvtárakban a nagyközönség megtekinthesse a kiváló hazai filmeket. Hátterét a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA), mint infrastruktúrát biztosító intézmény biztosítja - lásd kiemelt összefoglalónkat! A KönyvtárMozi a gyakorlatban nem filmszínházat jelent, hanem filmalapú ingyenes könyvtári szolgáltatást, ami hasonlóan működik, mint egy filmklub, ahol a közönség megtekinti a filmeket, majd a látottakat a résztvevők közösen megbeszélik, feldolgozzák a könyvtáros vezetésével.
Az előzőekben bemutatott szolgáltatásra alapozva a pécsi székhelyű Csorba Győző Könyvtár új szolgáltatási csomagot vezet be Baranya megyében, FilmPakk elnevezéssel. Ennek szakmai bemutatójára került sor a mai napon Harkányban, az Országos Könyvtári Napok 2017 programsorozat keretében megszervezett Baranya Megyei Könyvtárosok Találkozóján.
Pajor Zsófia projektvezető és Márkus István, a projekt egyik közreműködője lapunknak elmondták: a filmpakkokkal a KönyvtárMozikat működtető könyvtárak programjait kívánják gazdagítani, és a könyvtáros munkáját segíteni. A FilmPakk a népszerű KönyvtárMozi projekt tartalmát mélyíti el, lehetőséget teremtve a vetítésre kerülő filmek komplex feldolgozására, elemzésére, a filmekhez kapcsolódó foglalkozások megtartására.
A szolgáltatás bevezetésének alapját a hasonló programokat évek óta sikeresen működtető Grazi Városi Könyvtár és a Bécsi Központi Könyvtár gyakorlati tapasztalatai képezték.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról