Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fociláz? Így motiváld a gyereket, hogy olvasson - könyvtippekkel (olvasóink szavazatára)

A közelgő labdarúgó Európa-bajnokság alkalmából Németország olvasásfejlesztést szolgáló alapítványa, a Stiftung Lesen link ismét rengeteg sport témájú olvasnivalót, köztük a futballról szóló médiatartalmakat nyújt a gyermekeknek. (Persze, ellenőrzött tételekkel.) Ezzel pedig a nem olvasókat is olvasásra ösztönözik. Szempont továbbá, hogy az olvasmányok kiválasztásába beleszólhassanak a gyerekek, valamint képregényeket, magazinokat vagy digitális olvasási lehetőségeket is kínáljanak.

Kínálatukban link minden életkorú gyermek számára akad valami a tényközlő könyveken és a regényeken kívül a felolvasásra alkalmas történetekig. (A keresőben az életkort sávosan is be lehet állítani, pl. 4-6 éves korig. Az alapítvány honlapján korcsoportok szerint is lehet keresni, pl. csecsemők és kisgyermekek, óvodai csoportok, (tanulói) olvasócsoportok. További megnevezett célcsoportok:
- gyenge némettudással rendelkező gyermekek és fiatalok
- gyenge olvasási készséggel bíró gyermekek és fiatalok
- kezdő olvasók
- keveset (alig) olvasók.

A változatos sporttörténetek olvastatásának további előnyei:
- Olyan értékekről és témákról beszélgethetnek, mint a fair play, a mozgás és a sport, a klubok sokszínűsége és az előítéletek. (A könyvtippek között olyan is van, amelyik pl. a kudarcérzésen segít túllépni a kiskamaszoknak - A szerk.)
- Szülőket, inaktív tagokat és más önkénteseket vonhatnak be az egyesületi klubéletbe (felolvasások, olvasáshoz kötődő egyéb rendezvények)
- A fiatal sportolók magukkal hozhatják kedvenc könyveiket is, vagy megírhatják saját történeteiket a legnagyobb futballélményeikről.
- Labdarúgó példaképek (pl. a saját klubjukból) felolvashatnak valamit a gyerekeknek. Utána közösen megbeszélhetik vagy belerúghatnak a labdába. Önellenőrzésre alkalmas listák és tippek az olvasási tevékenységekhez: link . (Ref.: Szabó Eszter)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról