Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fogyatékkal élők -- akadályverseny

Lejárt a törvényben szabott határidő, s az ország legtöbb közintézménye még mindig nem közelíthető meg akadálymentesen a fogyatékkal élők számára. A tárca tervez, az érdekvédelmi szervek perelnek. A kormány hamarosan felállítja, s útjára indítja az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, amelynek többek között a fogyatékossággal élők elleni diszkrimináció leküzdése lesz a feladata. Erre Göncz Kinga miniszter asszony szerint a hivatal hatósági jogköröket is kap. A közhiedelemmel ellentétben nem elsősorban pénz és hatósági fellépés kérdése az akadálymentesítés -- vallja az esélyegyenlőségi tárca vezetője. Szerinte először a fejekben van szükség akadálymentesítésre. Arra, hogy fogyatékossággal élők korábbi évtizedekben láthatatlan, majd az elmúlt tizenöt évben ismét láthatóvá vált tömegei helyet kapjanak a társadalomban. Arra, hogy az akadálymentes megközelíthetőség ne külön feladat, hanem alapkövetelmény legyen egy új épület megépítésénél.

Hírforrás: - F: jan. 20., link
2005. január 28.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=fogyatekkal_elok_akadalyverseny
Régebbi hírforrás(ok): - F: jan. 20., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról