Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fókuszban a hulladék - az OPKM új gyermek- és ifjúsági irodalmi bibliográfiája (életkorok szerint)

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva 2020. november 23-án módszertani webinárium mutatta be az OPKM Gyermek- és Ifjúsági Irodalmi Különgyűjteményének (OPKM-GYIIK) új tematikus bibliográfiáját link .
Az annotációkkal és borítóképekkel kiegészített listában a hulladékgazdálkodás és a hulladékcsökkentés témakörével foglalkozó gyermek- és ifjúsági művek szerepelnek. Kiegészítésként készült egy szakirodalmi és módszertani ajánlólista is pedagógusoknak, könyvtárosoknak, szülőknek.
A művek életkori bontásban szerepelnek, az egyes korosztályoknak szóló ajánlókban pedig külön jelennek meg a szépirodalmi és az ismeretterjesztő művek. Az életkori kategóriák: kisgyermekek (0-6); kisiskolások (6-10); kiskamaszok (10-14) és kamaszok (12/14+).
A művek a téma tanórai vagy könyvtári feldolgozására is jól használhatók. A könyvválasztást és a további keresést segítik az OPKM katalógusához vezető "kattintható címek", a katalógushasználat során további tartalmakat lehet megismerni.
Az első visszajelzések alapján a bibliográfia könnyen használható és hasznos, a szerkesztők örömmel várják a tartalmi javaslatokat, a módszertani kérdéseket itt: bako.katalin@opkm.hu és domsody.andrea@opkm.hu

Régebbi hírforrás(ok): Olvasmányok Tudástára - kerettantervre, életkorra és forrásokra optimalizálva link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról