Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Folyamatban a beledi könyvtár ÁSZ-ellenőrzése

Lezárult a Beledi Általános Művelődési Központ link ellenőrzésének felkészülési időszaka és kezdetét vette az ellenőrzött szervezet által szolgáltatott adatok, dokumentumok feldolgozása, értékelése, a számvevői munkaanyag készítése.
A felkészülést követően a számvevők megkezdték a nyilvános könyvtári ellátás működésének ellenőrzése keretében a Beledi Általános Művelődési Központ által az ellenőrzés rendelkezésére bocsátott dokumentumok ellenőrzését.
A könyvtár link intézmény pénzügyi és vagyongazdálkodásának szabályszerűségét - többek között - az intézmény beszámolási kötelezettségének, a vagyonkezelésnek és az intézmény leltározási tevékenységének az ellenőrzésén keresztül ítélik meg a számvevők.
A számvevők értékelik az ellenőrzés keretében azt, hogy az intézmény belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése megfelelt-e a jogszabályoknak. Ehhez vizsgálják az intézmény kontrollkörnyezetének kialakítását, a kockázatkezelési rendszer, valamint a kontrolltevékenységek működtetését. Értékelik a belső kontrollrendszer ellenőrzésének keretében az információs és kommunikációs folyamatok, valamint a belső működés szabályosságát is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról