Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Fonalvarázs címmel nyílt kiállítást a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban

A Gyulavári Fiókkönyvtárban működő Gyulavári Kézimunka Szakkör tizenkét alkotójának különböző technikával készült kézimunkáit állították ki a Városi Könyvtár földszinti folyosóján.
A megnyitóra érkező vendégeket Dézsi János könyvtár igazgató köszöntötte. Az igazgató úr elmondta, hogy egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően, a Life Long Learning projekt keretein belül működik Gyulaváriban a kézimunka szakkör. Havonta egy alkalommal szoktak találkozni a szakkör tagjai, rendkívül kreatív és sok alkotás születik a jóvoltukból.
Kónya István alpolgármester a megnyitón elmondta, hogy a pályázatnak köszönhetően egy nagyon komoly érték teremtés zajlik a szakkör keretein belül. "Értelmet kell adni mindennek, minden egyes olyan foglalkozásnak, ami mondjuk egy szabadidős tevékenység és én azt gondolom, hogy a mostani kiállítás is ékes bizonyítéka annak, hogy ha van egy erős közösség, amely elszánt és tettre kész és valamit akar a közösség érdekében adni, akkor az valóban nagyon szép produktumokat tud létrehozni" - fogalmazott az alpolgármester, majd beszámolt arról, amit igen kevesen tudtak eddig róla; hogy ő nagyon sokáig, több mint tíz évig gobelinezett. Felidézte, mikor azt mondták neki, hogy ez egy női elfoglaltság azt válaszolta, hogy: "a mindennapi pörgésben kell valami, ami kizökkenti az embert egy kicsit, elgondolkodtatja és olyan cselekedetet hajt végre, vagy olyan tevékenységet, ami egy kicsit pihenteti."
Végezetül minden kedves alkotónak nagyon jó egészséget és sok erőt kívánt a tevékenységük folytatásához és arra biztatott mindenkit, hogy csatlakozzanak ehhez a közösséghez, ha kedvük van hozzá. A megnyitót követően Bognár Mária, a program koordinátora adta át azt az adománycsomagot a helyi gyermekosztály képviselőinek, melyet a szakkör alkotói készítettek a koraszülöttek számára. A kiállítás június 8-ig tekinthető meg.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról