Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fontosabbá válik a könyvtári nyílt wifi - egyúttal marketing eszköz is

Száz magyarból öten, a legszegényebb rétegekben tizenhatan nem engedhetik meg maguknak, hogy internetelérésre költsenek. Ezzel az aránnyal Magyarország a harmadik helyen áll a uniós digitális szegénységi listán. Az Európai Unió lakosságának 2,4 százaléka nem engedhetett meg magának saját internetkapcsolatra előfizetést tavaly - ez derül ki az Eurostat uniós statisztikai hivatal adataiból. A legszegényebbek - a szegénységi küszöbként meghatározott bevételnél is kevesebbel rendelkezők - körében már 7,6 százalékos az uniós arány.

A magyarországi értékek még lesújtóbbak: az alapvetően 4,5 százalékos hazai adat a fokozottan hátrányos helyzetűek körében már 16,5 százalékos. Ennyien nem tudnak rendszeresen hozzáférni azokhoz az online szolgáltatásokhoz, melyek mára a bankolástól a vacsorarendelésen át a nagybevásárlásig vagy éppen bútorok, háztartási gépek kiválasztásáig behálózzák a legtöbb ember mindennapjait. Az online kapcsolattartásról és szórakozási lehetőségekről nem is beszélve. Az Eurostat által közölt adatok szerint hazánknál csak a 25 százalékos Románia és a 20,5 százalékos Bulgária állampolgárai vannak rosszabb helyzetben.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról