Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fordítottan arányos a kattintások és a tényleges érdeklődők száma

Gyakran látom, hogy könyvtári portálok, könyvtári szaklapok, intézetek túlságosan sok kattintásra ítélik reménybeli használóikat. Lábon lövik magukat... Már vagy 15-20 éve a hozzáértők meghatározták azt a lemorzsolódási arányt, amelyet minden egyes kattintás okoz. Ha tehát egy - szerintünk - érdekes anyagra szeretnénk terelni a használót, törekedjünk arra, hogy minél kevesebbet kelljen a lehetséges befogadónak kattintania. Mert feláll a hátán a szőr, ha előbb a folyóirat tartalomjegyzékét látja, aztán kattintás után a bibliográfiai leírást, mely felkínálja a pdf-változatot, és csak ezután kapja meg a tényleges tartalmat.
Igen, a tapasztaltabb generációk számára szükséges lehet még némi bevezetés (introductio). De ha a jövő befogadóit is szeretnék megnyerni, akkor a közvetlen közlés (in flagranti / in medias res?) marketinghozzáállás lehet a nyerő. Pontosabban: a legkisebb veszteség.
Summa: minél több kattintásra kényszerítjük a befogadókat, annál kevesebb marad belőlük. - És a maradék is frusztráltabb lesz. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): 'Nem kell a blikfangos cím, elég a tárgyilagos leírás' link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról