Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

FreeSoft Múzeumi Nyilvántartó Rendszer az ország 25 intézményében

Az egri Dobó István Vármúzeum a múzeumi tárgyak digitális nyilvántartását és hitelesíthető leltárkönyv nyomtatását lehetővé tevő alkalmazás 25. felhasználója. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának megbízásából készült, pályázatnyertes Múzeumi Nyilvántartó Rendszer az intézmények számára ingyenesen hozzáférhető. A FreeSoft a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által kiadott miniszteri rendeletben megfogalmazott követelményeknek megfelelően fejlesztette ki pályázatnyertes Múzeumi Nyilvántartó Rendszerét. A kifejlesztésre kerülő szoftverrel szemben alapvető elvárás volt, hogy minden, a rendeletben meghatározott gyűjteménytípus nyilvántartásait kezelni tudja, a felhasználók számára egyszerűen kezelhető, könnyen áttekinthető felületet biztosítson, és a rendeletnek megfelelő adattartalmon túl lehetőséget teremtsen a helyi igényeknek megfelelő további, kiegészítő adatok bevitelére is. Ugyanilyen fontos követelményként fogalmazták meg a retrospektív adatbevitel támogatását, azaz a korábbi leltározással már felvett, országos szinten mintegy 12-13 millió tétel importálásának megoldását. Az NKÖM-nél regisztráló múzeumok a MuNYiR valamivel több mint 300 MB méretű telepítőkészletét ingyenesen letölthetik a FreeSoft szerveréről vagy CD-n megkaphatják, használatához azonban érvényes Oracle adatbázis licenccel kell rendelkezniük. Ha ilyen megfelelően beállított Oracle adatbázissal rendelkezik a múzeum, akkor a MuNYiR-t akár önállóan is telepítheti és konfigurálhatja -- mint például az egri Dobó István Vármúzeum --, de a bevezetéshez támogatás is rendelkezésre áll. - F: szept. 15.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról