Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Frida Kahlo művei - figyelemre méltó digitális bemutató

Aki látta a kiállítást - és aki nem -, annak érdekes lehet az az angol nyelvű webes prezentáció, amely Frida arcai címmel jelent meg: link . A részben 3D-s, Google által készített virtuális tárlat azért is érdekes, mert a világcég Arts & Culture projektjével többször próbálkozott magyar gyűjtemények ilyetén közzétételével, mérsékelt sikerrel. A bemutató több, tematikus képgalériát tartalmaz, videót egy Frida-inspirálta művésztől, illetve egy a festményeken látható szimbólumokat magyarázó képes ismertetést. Az angol nyelvű virtuális tárlat alkalmas iskolai, könyvtári órán való bemutatásra is, könyvtári dokumentumok helyett / mellett. A linknek a könyvtári katalógusban is ott a helye. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): OSZK-Google együttműködés - Ezeket az 1956-os anyagokat interneten eddig nem érhette el link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról