Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Friss adatok a német gyerekek információs műveltségéről

2003-ban a 6-13 éves német gyerekek 70%-a használt már számítógépet. Az internethasználat körükben egy év alatt 53-ról 60%-ra emelkedett (ezen belül a fiúknál mért emelkedés 5, míg a kislányoknál 10%-kal nőtt). A legmeglepőbb, hogy ma már a lányok megelőzik a fiúkat (62% kontra 58%). A heti gyakoriságú számítógép-használat válfajai közt most is a játék vezet, de az iskolai-tanulmányi célzatú géphasználat is eléri az 50%-ot. Az internetes szörfölésre leggyakrabban a szülő(k) társaságában kerül sor. A legkedveltebb szabadidős elfoglaltságok sorát most is a társakkal való találkozás (46%) és a szabadban megvalósuló játék vezeti, azaz a médiahasználat csak ezek után következik (a tévézés 34%-kal a harmadik helyre került, egyébként 5%-ot veszítve egy év alatt). (ref.: SP) - F: dec. 13.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról