Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Frissített könyvtári küldetés: a szolgáltatásminőség a látogatószám mellett

Nem az a lényeg, hogy a könyvtári rendszert mennyien látogatják a Hennepin Megyei Könyvtár Brooklyn Parkban található, frissen felújított (23,5 millió dolláros) fiókkönyvtára szerint. Könyvtári rendszere már másodjára nem kapott értékelést a Library Journaltól, pedig korábban 5 csillaggal illették. "A számok nem mesélik el a teljes történetet" - mondta Ali Turner, az intézmény egyik könyvtárosa, "nem a mutatja a szolgáltatásminősége, csak az adatokkal mérhető dolgokat ítéli meg" - tette hozzá Keith Curry Lance, denveri tanácsadó. Egy workshopot sem az alapján lehet megítélni, hogy hány száz ember vett részt rajta.
A Brooklyn Park Könyvtár bizonyítja a könyvtár küldetésének változását: az épületben külön részében fényekkel kísérletezhetnek a gyerekeknek, míg a tinédzserek készíthetnek felvételeket. Az idősebbek a konferenciaterem hatalmas kivetítőjét használhatják a Skype-beszélgetésekhez. A korábbiakhoz képest sokkal nagyobb a tér a közösségi beszélgetésekhez. Sok konnektort helyeztek el a mobiltelefonok töltéséhez. A könyvtárból fontos közösségi tér lett, s ezzel együtt a kölcsönzés is nőtt - 10 ezer dokumentummal többet kölcsönöztek a felhasználók 2016 júliusában, mint 2015 azonos hónapjában. A minőséget és a boldog látogatókat nehezebb kérdőívekkel mérni, de a Hennepin könyvtár szerint nincsenek válságban a könyvtárak, csak a szerepük változik. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról