Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fürge kölcsönzés a Vachott-könyvtárban, kabátos a Békés megyeiben

A Vachott Sándor Városi Könyvtár január 31-éig energiatakarékossági okokból zárva tart, de az olvasás öröméről így sem kell senkinek lemondania, a kölcsönzésre a Fő téren és a fiókkönyvtárban is van lehetőség. Január 10-étől két módon is kölcsönözhetünk könyvet a Vachott Sándor Könyvtárban: a koronavírus-járvány idején bevezetett hátsó ajtós kölcsönzés a hét két napján is elérhető, míg szerdánként személyesen is lehetőség van válogatni a könyvek között. A telefonon, email-ben vagy messengeren megrendelt könyveket a könyvtár munkatársai összekészítik, és a hátsó ajtón kiadják az olvasóknak kedden 14 és 17, illetve pénteken 9 és 12 óra között. Szerdán 9 és 12 óra között személyesen is lehet válogatni a könyvek a között az úgynevezett fürge kölcsönzés keretében. Erre a nyolcvanasi fiókkönyvtárban is van lehetőség hétfőnként 10 és 12 óra között. (Gyöngyös.hu)

Január 9-től részben, de újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Békés Megyei Könyvtár. Meghatározott időintervallumban, de van már lehetőség a személyes kölcsönzésre, azonban a hőmérséklet még nem teszi lehetővé az intézményben való hosszabb tartózkodást.
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója arról tájékoztatott, miszerint az energiatakarékossági intézkedéseket továbbra is be kell tartaniuk, hogy 2023 őszétől is a megszokott időtartamban tudják az olvasókat fogadni illetve programokat tudjanak szervezni. Mint mondta, a csökkentett szolgáltatási idő kialakításánál az állomány védelme érdekében figyelembe kellett venniük, hogy 16 Celsius-fok alá nem süllyedhet a hőmérséklet. A páratartalomra is nagy gondot kell fordítaniuk.
- Még jelenleg is nagyon sokat fogyaszt a világítási rendszerünk annak ellenére, hogy a lehetőségeket kihasználva folyamatosan cseréltük és cseréljük a világítási paneleket, hiszen nagyon nagy területet érintő korszerűsítésről van szó - ismertette az intézményvezető. Rakonczás Szilvia elárulta, március végéig az emeleti olvasótermet érinti leginkább a megszorítás.
Mint kiderült, a szűkített nyitvatartási időben az olvasók beléphetnek a kölcsönzőtérbe. Továbbá lehetőség van online könyvrendelést is leadni, ebben az esetben a könyvtárosok összekészítik a csomagot és szükség esetén házhoz is viszik azt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról