Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Gigászi olasz könyvtári katalógus indult

Az olasz kormány nemrégiben grandiózus könyvtári portált indított link . A hasonló online katalógusok megléte az európai uniós tagállamok információs fejlettségének egyik mutatója. A kulturális tárca vezetője és a technikai innovációkért felelős miniszter közösen nyitotta meg a nagyközönség előtt az Internet Culturale elnevezésű portált. A weboldal keresőin keresztül a látogatók körülbelül 2300 olasz könyvtár anyagai között kereshetnek, így nagyjából 15 millió dokumentumot érhetnek el. A felhasználók kereshetnek a könyvtárak katalógusaiban, megtudhatják, hogy egy adott könyv éppen bent van-e a könyvtárban, és elektronikus úton le is foglalhatnak könyvet a maguk számára. A későbbi fejlesztések során több új szolgáltatást is útjára akarnak indítani a projekt vezetői, például eseménynaptárt, kulturális ajánlót, turistáknak szóló ajánlókat, stb. A portál működésbe hozása 37,3 millió euróba (9 milliárd forintba) került. - F: ápr. 5.
-- Az aktuális könyvtári stratégia sajnos nem rendelkezik hasonló projekt- elképzeléssel. Az alternatív stratégia portálra vonatkozó elképzelése: 2.3 pont, link (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról