Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Google Art a magyar örökségvédő intézményeknek -- a meglévő digitális vagyonra is

A párizsi székhelyű Google Cultural Institute négy projektlehetőséget kínál a kulturális örökség magyar közintézményeinek az Art Project link keretében:
- Megjelenés a Street View-ban (a kiállítótér bebarangolása), az intézmény által biztosított terekben (pl.: Google Street View készítése a Puskin Múzeumban: link könyvtárak: link
- Virtuális galéria (pl. a Street View-t kiegészítheti műtárgyakról való egyedi fotókkal, szövegekkel. Pl. a Petőfi Irodalmi Múzeumé link
- Gigapixeles fotó készítése (mely élményt senki nem kaphatja meg az ember a múzeumban, pl. Vénusz születése -- intézményenként 1 db) Pl. Chagall egy mennyezetfreskója: link
- Micro riportok, pl. alkalmak megünneplésére (fotó, videó, szöveg) pl. XIV. Lajosról link
A Street View-t és a gigapixeles fotót a Google munkatársai készítik, a másik két projekthez már digitalizált anyagot várnak. A lehetséges partnerek egy metaadatokkal (legalább angolul) kitöltendő táblázatot kapnak. Az adatvédelmet segíti, hogy a Google Art Project portálról nem lehet letölteni. A Street View szolgáltatás anyaga a Google-é marad.
A projektek célcsoportjai: nonprofit kulturális információt, anyagot szolgáltató múzeum, levéltár, könyvtár.
A Google mindezek mellett segít az intézmények online stratégiájának kialakításában, ingyenesen. Nem akar a tartalomból pénzt csinálni, és reklámot sem helyez el az oldalakon. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról