Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Google könyvtár - Yahoo könyvtár: könyvtáros szempontból

Már 4410 link várja a kutatókat a Google elekronikus könyvtárában a könyvtári témakörökben, ezzel szemben a Yahoo-n 6768. A kategóriák számában és nézőpontjában is van különbség, véleményem szerint a Google-é jobban használható. A Yahoo-é kissé nehézkes, és az sem segít, hogy ú.n. Top Categories rovatában próbálja megkönnyíteni a fontosabb lapok elérését. A Google a Related Categories-ban sorolja fel a más kategóriákban szereplő, de szintén a témakörhöz kapcsolódó linkeket (Business, Kids and Teens, Reference). A Yahoo-nak plusz szolgáltatása a Libraries near you, amely sajnos nem sokat segít a magyarországi embereken, mivel ez csak az USA-ban működik. Mindeképpen nagyon hasznos szolgáltatás mindkettő, jó, hogy egy lépéssel kevesebbet kell végezni, ha ebben a szakágban keresünk információt. (ref. Takács Dániel) - F: okt. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról