Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Graz 2. - Hogyan láthatja el a közkönyvtár dokumentumokkal az iskolai könyvtárakat?

Könyves témadobozok (40-60 db könyv vagy más médium) rendelhetők térítésért 6 hétre a Grazi Városi Könyvtártól, melyek - ha más nem rendeli őket elő - 2 hétre hosszabbíthatók. Általában óvodák és általános és középiskolák veszik igénybe ezeket link , amelyek jelenleg összesen 278 témából választhatnak. A típuskínálatban megtalálhatók az oktatást segítő (tan)könyvek 25-30 példányban (pedagógusoknak módszertan is), irodalmi projekteket segítő dokumentumok, megfilmesített művek és hangoskönyvek. Témakínálat pl.:
- Minimax (bevezetés a képeskönyvek világába, 4 éves kortól)
- Nem harap az iskola (7. év)
- A repülő osztály (12 évtől)
- A felhők (13-16 év)
- Mágia leng be mindent (boszorkányok és varázslók, 5-9 éves korig)
- An elephant never forgets (angol nyelvtanuláshoz) (12 évtől);
Témakörök továbbá: hivatások, betűk és számok, helyismeret, történelem és néprajz, test és egészség, országok - társadalom - interkulturalizmus, életvitel, szerelem - születés - felvilágosítás, politika és gazdaság, állatok, természet - életterek - klíma és környezet stb. A kínálat továbbá külön adatbázisban: link
Az intézmények egyszeri 800 Euró befizetésével vehetik igénybe a szolgáltatást, korlátlan mennyiségben. A szolgáltatás bármely fiókkönyvtárban, illetve telefonon, emailen és a könyvtár weboldalán is megrendelhető. Kérésre a könyvtár ingyenesen a városi vagy város környéki helyszínre szállítja és elhozza a dokumentumokat tartalmazó kék műanyagdobozokat. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról