Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

gulaschlevesh.hu - avagy mit írnak rólunk külföldön?

A gulaschlevesh.hu ingyenes szolgáltatás valós időben nyújt gyorsan áttekinthető összefoglalást a nemzetközi médiumok Magyarországgal kapcsolatos cikkeiből. Jelenleg 55 ország olvasottság alapján első 10 lapjának online megfelelőjét nézi át, illetve több száz országhoz nem sorolható kifejezetten online médiumot -- óránként.
Hagyományos híraggregátor, mely kiegészült egy filterrel (kiszemezgeti a hírfolyamok releváns cikkeit majd kategorizálja őket), a Google nyelvi szolgáltatása pedig az adott médium nyelvén keres, így a használó a felületen azonnal képes lefordítani egy-egy számára ismeretlen nyelven írt cikket -- a fordítóprogramok jelenlegi korlátaival.
Mivel a szolgáltatás hobbi-projekt, indulásától kezdve elsődleges cél volt, hogy a folyamatos működéshez ne igényeljen se anyagi, se emberi erőforrást. A rendszer minden komponense egyedi fejlesztés, illetve ingyenesen használható webservice-ek segítségét veszi igénybe. Jelenleg egy elfekvő, lassan 6 éves asztali gépből kialakított szerveren fut, melyen 5-7 perc alatt végez a 2500 hírforrás elemzésével.
A rendszer könnyen bővíthető, így gyakorlatilag korlátlan számú és nyelvű médiumban képes bármivel kapcsolatban cikkeket aggregálni. (Sajó Konstantin)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról