Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Günter Grass kiállítás az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

"A rajzolásról és az írásról" címmel Günter Grass Nobel-díjas német író, grafikus munkáiból nyílt kiállítás szerdán, az Országos Idegennyelvű Könyvtár kiállítótermében (Budapest, Molnár u. 11.). A világ számos országában bemutatott tárlatot a Goethe Intézettel közösen szervezte az Országos Idegennyelvű Könyvtár. Az érdeklődők mintegy 30 nagyméretű poszteren keresztül nyerhetnek bepillantást a fanyar, groteszk írásaival a történelem elfeledett oldalát bemutató Günter Grass alkotói tevékenységébe. A posztereken Günter Grass önarcképei, fényképei és az általa készített rajzok láthatók, olyan motívumokkal, amelyek az alkotói munka közben merültek fel az íróban. A február 19-ig megtekinthető tárlaton az író több könyve is helyet kapott. Az 1927-ben született Günter Grass 1999-ben "a legradikálisabb német íróként" kapta meg az irodalmi Nobel-díjat, az indoklásban a XX. század egyik kiemelkedő irodalmi műveként az 1959-ben megjelent A bádogdob című regényét emelték ki. Legismertebb művei: Macska és egér (1961), Kutyaévek (1963), Egy csiga naplójából (1972), A hal (1977), vagy a magyarul 1993-ban megjelent Békaszó.

Hírforrás: FigyelőNet 2003. jan 23. link
2003. január 29.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=gunter_grass_kiallitas_az_orszagos_idegennyelvu_konyvtarban
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet 2003. jan 23. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról