Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Gyere a hőség elől a könyvtárba! - kommunikálhatjuk is

A Katalisten feltett kérdésre - hogyan kommunikáljuk a hűvös könyvtárat a nyári hőségben - számos válasz érkezett. Ezek alapján úgy tűnik, hogy bár hatékonyabb lehetne, a könyvtárak egyelőre egységesen nem élnek a lehetőséggel a lehetőséget - ahogyan nem ismert összefogás, tapasztalat-megosztás a strandkönyvtárak között sem. Vannak azonban jó példák. Az ügy újabb lehetőség, hogy a könyvtárak lakosság irányában pozitív, segítő, szolgáltató arculattal tűnjenek fel - minimális költségvetésből. (MG)
"A nyáron nagyon látogatott tihanyi könyvtár link a Bencés Apátsággal szemben, a főtéren van. A melegben a Németh László Művelődési Ház Könyvtára előtti üzenőfalra kiírtam: 'Könyvtárunk vízautomatával és légkondicionálóval felszerelt helyiségében a felnőtteket folyóirat olvasóval, a gyerekeket játéksarokkal várjuk!' A kiírás hatására 20%-os látogatottság-növekedést tapasztaltunk, főleg az idősebbek és a gyermekes családok körében.
Hamar terjedt a hír a kirándulók körében: olyan is volt, aki mástól tudta meg ezt a lehetőséget, azért jött a könyvtárba." (Horváthné Tóth Ivett)

Hírforrás: KIT-információ
2017. augusztus 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=gyere_a_hoseg_elol_a_konytarba_-_kommunikalhatjuk_is
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról