Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Gyerekek a neten Európában

Az Outermedia új beszámolója szerint az internet egyre fontosabb szerepet tölt be a 6-13 éves gyerekek életében. A mintegy 2100 6-13 év közötti európai gyerek, illetve szüleik és tanáraik megkérdezésével lebonyolított felmérésből kiderült, hogy a 6-7 éves gyerekek fele használja az internetet. Ez az arány az életkor előrehaladtával nő: a 12-13 éveseknek már a 94%-a kapcsolódik a hálózatra. Általánosságban megállapítható, hogy a gyerekek túlnyomó részt szórakozás céljából használják az internetet. A gyerekeknél a hálózati tevékenységek körében az online játékok töltik be a vezető szerepet: 50%-uk arról számolt be, hogy gyakran játszik. A legnépszerűbbek a kalandjátékok. Míg a fiatalabb gyerekek szinte csaknem kizárólag játékra használják a hálót, addig az idősebbek többféle lehetőséggel is élnek: e-maileznek, információkat keresnek hobbijukkal, kedvenc időtöltésükkel kapcsolatban, illetve chatelnek. A házifeladatok elkészítésekor viszonylag kevesen veszik igénybe az internetet: a kisebbek 14, az idősebb gyerekek 25%-a említette ezt a tevékenységet. A gyerekek 45,7%-a látogat csevegőszobákat, az e-mail azonban határozottan népszerűbb: a 73,4%-uk rendszeresen e-mailezik - derült ki az Outermedia felméréséből.

Hírforrás: link Infinit Hírlevél No.178, 2002. nov. 16.
2002. november 20.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=gyerekek_a_neten_europaban
Régebbi hírforrás(ok): link Infinit Hírlevél No.178, 2002. nov. 16.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról