Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Gyerekek olvastak gyerekeknek -- MeseDomb

Ha szerda délelőtt, akkor mese -- jól tudták ezt a Maros Művészegyüttes székhelye előtti játszótéren július minden hetének harmadik napján fél 11-kor összesereglő gyerekek. A megyei könyvtár kövesdombi fiókja szervezésében tartottak ott mesedélelőttöt, ezúttal nem felnőttek, hanem gyerekek: két kislány, az ötödikbe készülő Timi és a hetediket végzett Ibolya, illetve osztálytársa, Boti olvasott az aprónépnek. 'Magyarországon élek, de itt születtem, minden nyáron meglátogatom nagyapát. Július elején jártam először a kövesdombi könyvtárban, nagyon megtetszett a hangulat, és amikor megtudtam, hogy lehetőség lenne itt önkénteskedni, azonnal kaptam az alkalmon' -- mondta Timi, aki Ibolyával és Botival pár hete 'könyvtároskodik', címkéket ragaszt, a kiadványok leltározásában segédkezik. Ő és Boti magyarul, Ibolya románul olvasott az emberi butaságról a vakációzó ovisoknak, akik aztán színes krétarajzokkal 'mesélték tovább' a hallottakat. 'Nagyon szeretünk ide járni, a könyvtárban is szívesen tevékenykedünk. Sokszor már ki kell rakni minket' -- jegyezte meg Boti, aki leginkább az indiános könyveket szereti. Ibolyával közösen ő készítette a könyvtár ablakára ragasztott, önkéntességet népszerűsítő plakátot is. (Népújság, via ReMeK-e-Hírlevél)

Régebbi hírforrás(ok): Kellemes környezetet és könyvet biztosít a könyvtár: mesedélután önkéntesekkel (képekkel) link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról