Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Gyerekkönyvtárosok -- munkájukon múlhat a jövő könyvtáros-generációja

Az Amerikai Könyvtáros Egyesületben (ALA) 1905-ben megfogalmazták, milyen tulajdonságokkal rendelkezzen egy leendő gyermekkönyvtáros. Az elvárások ma is érvényesek, bár a gyermekkönyvtárosok között ma már nemcsak nők vannak, és az otthoni neveltetésük helyett inkább a szakmai képzettségük számít. Annak idején még nem esett szó az USA sokszínű és multikulturális társadalmáról, és arról sem, hogy a bevándorlók, az új amerikaiak szívesen veszik, ha a könyvtárban olyan dokumentumokkal, szolgáltatásokkal és könyvtárosokkal találkoznak, akiknek valamilyen közük van az ő kultúrájukhoz.
A könyvtárosi pálya, bár nem jól fizetett, sok értelmes és lelkes embert vonz, akik számos esetben korábban más területeken dolgoztak. Tapasztalataik alapján vonzónak találják a könyvtárakat, örömmel készülnek a könyvtárosi pályára, illetve szeretnek ott dolgozni. A legjobban maguk a gyermekkönyvtárosok tudnák népszerűsíteni ezt a foglalkozást, akár az olvasóik, akár a pályaválasztásra készülők körében. (Ki fog a gyerekeknek szolgáltatni? A jövő gyermekkönyvtárosainak kiválasztása és képzése; ref.: Hegyközi I.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról