Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

H-indexet kommunikál a Miskolci Egyetem

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a H-index menüpont megjelent a Miskolci Egyetem honlapjának link nyilvános felületén. - Kaptay György, Akadémikus
"Ide minden olyan tudományos mű felkerült, amiben legalább az egyik szerző legalább egyik munkahelyeként a Miskolci Egyetem, vagy annak jogelődje van feltüntetve (az 1980 előtti művek esetén elegendő, ha a szerző alkalmazásban volt a megjelenés évében az Miskolci Egyetem (ME) jogelődjén). ... A 2018. január 10-ei állapotban az ME H-indexe 67 olyan tudományos közlemény jelent meg, amire a Google Scholar szerint 2018 január 10-ei határnappal 67, vagy több hivatkozás érkezett, de még nincs 68 olyan publikáció, melyek mindegyikére legalább 68 hivatkozás érkezett volna."
- A h-index kiszámítása lehetőség a tudományos könyvtárak számára. Olyan munkát végezhetnek, amely növekvő figyelmet kap a felsőoktatási intézményekben, azaz potenciálisan nagyobb megbecsülést hozhat a könyvtárosok számára. Az 'amit nem tudsz mérni, nem tudod menedzselni" szemlélet előrevetíti, hogy a mérés és kommunikálás a tudományosság, a nemzetközi láthatóság, a publikációk számának növekedését vetíti előre. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Mi is az a h-index? -- hogyan méri a hivatkozásokat? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról