Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Ha a Wikipédiára gondolok, jobb kedvem lesz. Az oroszoknak viszont saját kell

("a Wikipedia szerint..."). Ez voltaképp meg is mutatja, miről van szó. A felhasználók által írt és szerkesztett világenciklopédia nem ezer, hanem több millió sebből vérzik, tele van butaságokkal, tévedésekkel, szándékos torzításokkal, hazugságokkal, önfényezéssel stb. Eközben viszont (főleg az angol nyelvű verzió) összességében teljesen jól használható. Ami, ha belegondolunk, egészen hihetetlen. -Amiket viszont nem lehetett megvitatni, javítani nagyjából azonnal, és amikben nem lehetett végigkövetni ezeket a vitákat, ami mégiscsak tanulságos, még ha adott esetben igen időrabló is lehet.) Ha van egy kis eszünk, már megtanultuk, hogy nem kell minden szócikknek kapásból hinni, hogy lesz köztük kamu, lesz nettó rágalmazás, lesz hülyéskedés, lesz önreklám. De akkor is. A dolgok normál menete szerint a Wikipediának évekkel ezelőtt össze kellett volna roppannia saját súlya alatt, maga alá kellett volna temetnie frakciózó, politikailag motivált szerkesztők háborújának, a terméketlen vitákba belefásuló önkéntesek közönyének, vagy egy pereskedő milliárdosnak.
Aztán mégis itt van. Nincsenek rajta snowfall-anyagok és natív hirdetések. A dizájnja biztos változott az elmúlt tizenöt évben többször is, de nem hiszem, hogy ez bárkiben mélyebb nyomokat hagyott volna. Azt csinálja, amire kitalálták. Nem lepődik meg rajta senki, de elég nagy lyukat hagyna maga után, ha hirtelen eltűnne. Én tehát ha már nagyon el vagyok kenődve mindattól, amit "az interneten" tapasztalok, mindig a Wikipediára gondolok, hogy egy kicsit jobb kedvem legyen. (Kreatív)
- Saját Wikipediát készít Oroszország. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök olyan munkacsoport felállítását rendelte el, amely internetes enciklopédiát hoz létre a Nagy Oroszországi Enciklopédia alapján. Utóbbinak megszűnik a nyomtatásos változata, helyét "az össznemzeti tudományos és felvilágosító, interaktív portál" veszi át. "A Wikipédia ugyan népszerű, de nagyon pontatlan forrás. Nálunk azzal ellentétben ellenőrzött szócikkek lesznek, amelyeket tudósok írnak és ellenőriznek" - mondta az állami sajtóügynökség egyik vezetője. (Haszon hírek)

Hírforrás: Kreatív ; Haszon hírek
2016. augusztus 03.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ha_a_wikipediara_gondolok_jobb_kedvem_lesz
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról