Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ha béna a vezető: a munkatársak visszatartják tudásukat

A múlt héten már idéztünk a HR Portál cikkéből, de érdemes még egyszer...
-- Ha egy szervezet jól gazdálkodik ezzel, akkor az többszörös megtérülést hoz. De csak akkor, ha jól menedzselik, ellenkező esetben ugyanis a dolgozók visszatartják a tudásukat, képességeiket, amivel nemcsak a hatékonyság gyengül, a szervezet tudástőkéje sem épül -- hangsúlyozta Dr. Szeicz János. Hozzátette: azok a cégek, amelyek a tudásmenedzsment birtokában vannak, nagyon hatékonyak. Nem elég azonban önmagában a tudás megléte, ha az együttműködés, a kommunikáció és a konfliktuskezelés nem működik, az egyéni érdektörekvések megakadályozzák a csapatszinergia létrejöttét.
Mint mondta, ahhoz, hogy eredményesebben működjenek a szervezetek, a humánerőforrás gazdálkodás reformjára van szükség. Ennek egyik lényeges eleme, hogy a dolgozók versenyeztetése helyett képessé kell tenni őket az együttműködésre, ami nagymértékben a vezetőn múlik. A szociológus szerint azonban a mai döntéshozók régi vezetési sémákban gondolkodnak, és ellenkezőleg cselekszenek, mint amire ma szükség lenne, ráadásul a felelősségi körük is más szintre helyeződik. Míg korábban a rájuk bízott technikákért, a profitért feleltek, és ha jól teljesítettek a dolgozók, akkor ők voltak a jó vezetők, ma már azt is vizsgálni kellene, miért nem hozzák ki a cégből azt a hatékonyságot, amelyre a csoport szinergiája egyébként képes lenne -- mondta a szakember.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról