Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Fontos-e, hogy magyar könyvtárból is lehessen e-könyvet kölcsönözni?

Fontos-e, hogy magyar könyvtárból is lehessen e-könyvet kölcsönözni? - kérdeztük a múlt héten. A nem reprezentatív válaszok megoszlása:
20 - Feltétlenül
8 - Jó lenne
5 - Akár azt is lehessen
1 - Nem lényeges kérdés
2 - Nem
3 - Már ma is lehet.
Úgy tűnik, hogy a válaszadók elég határozottak kívánják ezt a lehetőséget. Az adatok diagramon: link . Magyarországon ma a Goethe Intézeten kívül
link nem ismert más e-könyv-kölcsöntő szolgáltatás, ugyanakkor több, itthon használt integrált könyvtári rendszer rég képes lenne a feladat kezelésére. (Az ember persze eltűnődhet, hogy mire gondolhatott az, aki szerint magyar könyvtár már kölcsönöz e-könyveket...)
A kérdéssel kapcsolatban Takáts Béla küldött szerkesztőségünknek megjegyzést, melyet ezúton is köszönünk: "a szavazásra feltett kérdésedben az e-könyv fogalmának általános használata zavaró. Fogalomhasználatunk amúgy is gyalázatos, egy előbb utóbb bevezetésre kerülő szolgáltatás esetében viszont a könyvtáros kollégák felé pontosabban kellene kommunikálni. Tehát: a könyvtárak esetében könyvtári kölcsönzésre alkalmassá tett e-könyvek kölcsönzéséről kellene beszélni, különben nagy katyvasz lesz..."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról