Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ha igény (vagy minőségmutató) az információ forrásának felkutatása

A legérdekesebb, legizgalmasabb információ még nem jelent meg nyomtatásban (vagy a weben), ezért nem jelenik meg a könyvtárban sem. Így van ez a kutatási, közéleti stb. információ esetében is. Így a könyvtár a nem a legfontosabb, legizgalmasabb információk forrása. Akik ezen változtatni szeretnének, elvezethetik a használót a könyv / szakcikk / hír forrásához is. Ehhez azonban más ismeretek is kellenek, mint katalógusban keresni. Fel kell pl. venni a telefont az információszerzéshez, írni kell közvetlenül a szerzőnek, esetleg találkozni is vele, minek hallatán sok introvertált embert kiver a hideg veríték. Ám bizonyított, hogy ezen úrrá lehet lenni, vö.: link . A Magyar Információbrókerek Egyesülete és a Direkt36 oknyomozó csapata - Panyi Szabolcs, Pethő András, Zöldi Blanka - közös rendezvényen bemutatta, hogyan lehet e humán forrásokat azonosítani, előzetes információkat összegyűjteni a weben keresztül, illetve hogyan lehet pl. a Facebookon olyan emberekre keresni, akik nincsenek is (nyilvánosan) a közösségi oldalon. Néhány "műhelytitok", forrás e beszámolóban található: link . A résztvevők megtapasztalták az oknyomozás területén többször díjazott előadók által a valóságfeltárás és a forrásokkal való bizalmi kapcsolat megteremtésének kognitív és érzelmi izgalmait is. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Az elmélkedők ereje (olvasóink szavazatára) link Oknyomozás-téma a KIT-ben: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról