Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ha könyvtárosként eredményt akarsz elérni, többre figyelj, mint az olvasás

Az olvasás nem a leghatékonyabb információ- és tudásforrás. Egyrészt, mert sokan gyengék benne (ezért nem túl hatékony az üzenetátadás), másrészt mert a valóság személyesebb, több csatornán történő átélése nagyobb és tartósabb nyomot hagy. Az olvasásterápia célzott segítséget nyújt de még nagyobb eredmény várható, ha azt - megfelelő szakember segítségével - személyes cselekvés valamilyen formájával ki lehet egészíteni. (MG)
- A szociodráma arra veszi rá a résztvevőket, hogy helyzetüket egy bizonyos társadalmi pozícióhoz kötődőnek lássák, amelyből a szociodráma esemény során elmozdulnak, így más, a sajátjukétól eltérő látószögből van lehetőségük értelmezni az eseményeket.
A szociodrámákon tehát közös megértés és jelentéskonstrukció folyik, ahol a résztvevők a vezetőkkel együtt értelmezik saját valós és lehetséges helyüket.
A szociodráma alapértéke ebben az értelemben a demokratikusság: azt tekinti értéknek, amit a közösség. Ebben az értelemben tehát nem is tekinteném terápiának (a szó terheltsége miatt), mert nem állítja, hogy tudná, hogy mi a normális, az egészséges társadalmi struktúra, csak azt állítja, hogy a közös jelentések konstruálása után a résztvevők számára komfortos struktúrák kitalálásában segít.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról