Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Ha szeretnéd, hogy becsüljék meg szakmádat, te is becsüld meg a másét!

Sok esetben a küllem, megjelenés ad el egy hirdetett rendezvényt. Ezért nem mindegy, hogy milyen vizuális arculattal bír pl. az Országos Könyvtári Napok. A sok éve gyengélkedő arculat az idén bizonyos elemeiben bizarra sikeredett. Ha elnézzük, hogy egyes könyvtárak mennyire használták fel a központi vizuális elemeket, vegyes képet kapunk. Van, amely semennyire link Vannak, akik a lehetőségekhez képest megtartották a logót, színeket és többé-kevésbé harmonikus egységet alkottak. Ismét másoknak ez nem sikerült, a legalapvetőbb grafikai hibák is előfordulnak, akár a központi plakáton. Kínos az ilyen esetekben, hogy a könyvtárak polcain jellemzően megtalálgatók a vonatkozó grafikai alapvetések könyvei. Hitelesség, ugye...
De félreértés ne essék: nem szégyen, ha a könyvtáros nem ért a grafikussághoz. Az ugyanis másik, külön szakma. És ahogyan mi is hivatásunk megcsúfolásának tartjuk, ha valaki könyvtáros végzettség (és / vagy szaktudás nélkül könyvtároskodik), hasonlóan érezheti a grafikus is. Bízzuk meg, ha van rá pénzünk (pl. központi szervezők), vagy legalább vegyük le a könyvet a polcról... (MG)
Néhány böngészhető példa:
- Ajka link
- Mosonmagyaróvár link
- Szolnok link
- Nyíregyháza link
- Keszthely link

Régebbi hírforrás(ok): KönyvtárCirkusz?! -- Meglepő plakátok az Országos Könyvtári Napokra link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról