Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hallgatók készítették a videójáték konzolt - játék Itzehoe városi könyvtárában (galéria)

Itzehoe német kisváros könyvtárnak gyerekrészlegén kockaszerű bútorba ütköztem. Benne számolási készséget fejlesztő társas videójáték. Gyártói felirata: Kuti (a vonatkozó fotókat ld.: link ; forrás: MG és link ). Amint a gyártó írja:
- A Kuti ötlete 2016-ban a hamburgi Alkalmazott Tudományok Egyeteme "Games Master" kurzusának kurzusprojektjeként jelent meg. A cél egy kis videojáték-asztal kifejlesztése volt egyszerű játékokkal, amely mellé letelepedhetnek a játékosok.
A minta az 1970-es és 80-as évek klasszikus videojátékos "koktélkonzoljai" voltak. Ezek a kifejezetten bárok és várótermek számára kifejlesztett társasjáték-asztalok voltak, melyekhez nem kellett különösebb előismeret. Kuti visszahozza azt a "Golden Video Games Era" érzést: csak játssz együtt.
Az egyetem hallgatóival - és most már végzettekkel is - együttműködve folyamatosan új játékokat fejlesztünk, így a Kuti körüli ökoszisztéma folyamatosan bővül.
Mellesleg a kvíz tartalmának nagy részét lelkes Kuti-ügyfelek írták, és szabadon elérhetővé tették az új Kuti-tulajdonosok számára - írja a Kuti honlapja.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról