Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hallgatók támogatása MI-tájékoztatással - gyere a KIT szakmai műhelybe

A humán intelligenciát, esetünkben a könyvtárost, olykor a legtökéletesebb MI-szoftver sem helyettesítheti. Hajnal Ward Judit (Rutgers Egyetem, USA) "Stoptábla és jelzőszalag: Hallgatók támogatása MI-tájékoztatással" című előadásában a szegedi MKE-vándorgyűlésen (KIT szakmai műhely, csütörtök, 15.00-tól) a MI lehetséges alkalmazásairól lesz szó - a hallgatóség igényeihez igazítva.

Az élete első szemináriumi dolgozatát a határidő előtt egy órával, az utolsó percben megírni szándékozó első éves hallgató MI-szempontból több veszélynek van kitéve, mint disszertációja téziseit újrafogalmazó, vagy az irodalmi hivatkozásokat szabályszerűen formázni szándékozó doktorandusz hallgató.

Az előbbi számára minden bizonnyal fontos tudnivaló, hogy az MI bizony azt is ki fogja mutatni, hogy a szövegének hány százaléka készült MI segítségével. Az utóbbi pedig, amikor beadja az értekezése témájából írt cikkét egy tudományos folyóirathoz publikálás céljából, talán nem is sejti, hogy a legtöbb folyóirat automatikusan lefuttat egy olyan programot, ami jelöli, hogy szövegének melyik része szerepel már valahol máshol.

Könyvtárosként akkor tudunk igazán segíteni a változatos kihívásokkal küszködő hallgatóknak, ha követjük a szinte követhetetlen új fejleményeket, esetleg ki is próbáljuk az új MI-alkalmazásokat, amennyiben időnk (és pénztárcánk) engedi, és építünk tapasztalatainkra személyes konzultáció során vagy a könyvtárhasználati bemutatókon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról