Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hálózatfejlesztés az okmányirodáknál -- elmaradó szimbiózisok?

A mintegy 300 helyi irodából álló okmányirodai hálózat üzemeltetője, a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartási és Választási Hivatal a közelmúltban informatikai hálózati fejlesztést hajtott végre az okmányirodai hálózaton. - F: máj. 4.
-- A kb. 20 éve épült rotterdami közkönyvtár központi könyvtárának földszintjén a városi önkormányzat használja a teret. Hogy okmányiroda van-e benne, arra ottjártamkor nem figyeltem. Viszont a lakosságnak nyújtott információs szolgáltatás jelen van. A KIT korábbi számaiban esett már szó posta--könyvtár, vegyesbolt--könyvtár lehetőségről, s úgy tűnik, lesz még újabb is. Persze nem kötelező az ilyen együttélés, nem is mindenhol praktikus. Az összevonás általában nem öröm, de járhat előnyökkel is, vagy legalább a bezárás elkerülhető vele. Hát még ha a felek egymás képességeire is építenek -- lásd: a helyi közösség információs igényeinek szolgálata. Így talán a fejlesztési pénzek is részben megoszthatók. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról