Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hamarosan felépül az új könyvtár Újlőrincfalván

Közösségi információs pont kialakítására nyert el közel száz millió forintot pályázaton a közelmúltban Újlőrincfalva önkormányzata. A fejlesztés keretében a modern közösségi tér, internetes szoba és könyvtár épül a településen.
- A könyvárunk egy rendkívül rossz állagú, régi vályogépületben volt mostanáig, amelynek tetőszerkezete is igen rossz állapotba került már -- tudtuk meg Szebe Zsolttól, a község polgármesterétől.
- A beruházás keretében a útépítésre, járdafelújításra is sor kerül, sőt, két autóbuszöböl kialakítására is lehetőség nyílik. Mostanra már a munkálatok közel ötven százalékával végeztünk, a tervek szerint december 17-re a teljes beruházással végzünk.
Amint a polgármester elmondta, külön öröm számukra, hogy a Heves megyei Bródy Sándor könyvtár is segíti őket. Az intézmény vezetői keresték meg a települést, mivel lehetőségük van arra, hogy évente néhány kisebb könyvtárat támogassanak. Mivel különösen ritka manapság, hogy teljesen új könyvtár épüljön valahol, úgy döntöttek, hogy az újonnan épülő újlőrincfalvi intézmény teljes berendezését -- polcokat, székeket, asztalokat -- finanszírozzák. Az adomány előre láthatólag november elején érkezik meg Újlőrincfalvára.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról