Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hanglemezek feltámadása

Aki karácsonyi ajándékot keres, a polcokon kiemelt helyen találja meg a hanglemezeket, amit Magyarországon bakelitnek neveznek, holott valójában vinilből készül. Ez nem csoda, hiszen iparági előrejelzések szerint az idén a világ legnagyobb zenei piacán, az USA-ban több bevétel származik belőlük, mint a cd-lemezekből, amelyekről az 1980-as évek második felében úgy tűnt, múzeumba küldik a fénylő fekete színű riválisukat. A széles sávú internet terjedésével teret nyert zenei streaming azonban mindent elsöpört az útból. A mai hanglemezek minősége a rajongók szerint felülmúlja a cd-lemezekét, az online hozzáférhető digitális változatról nem is beszélve. Ez persze az árakon is látszok azok számára, akik a vásárlásukkal egyfajta időutazáson akarnak részt venni, hiszen legutóbb 1986-ban előzte meg a vinil lemez a cd-t. Akik pedig még inkább nosztalgiázni akarnak, azok magnókazettákat vesznek, mert azok iránt is új kereslet jelent meg. Ami zavarba is hozta a gyártókat, mert már nem igazán készítenek a világon hozzájuk szükséges magnószalagokat.
Források: link ; link

Hírforrás: HVG Pártolói Hírlevél
2019. december 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hanglemezek_feltamadasa
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról