Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hankó Balázs váltja Csák János kulturális és innovációs minisztert

Lemondott Csák János kulturális és innovációs miniszter, utódja pedig a gyógyszerész végzettségű Hankó Balázs lesz, aki korábban az egészségügy, majd a felsőoktatás területén dolgozott tanácsadóként, miniszteri biztosként, majd helyettes államtitkárként.

Most akkor egy gyógyszerész fog dönteni a kulturális ügyekről? - tette fel a kérdést Csák János kulturális és innovációs miniszter lemondása után egy művész a közösségi médiában. Az utód kinevezése után aligha lesz látványos a különbség ahhoz képest, amit és amennyit Csák tett a kultúráért.

Ha egy miniszter lemond, az újságírók össze szokták foglalni mindazokat az eredményeket vagy eseményeket, amiket az adott politikus hozott össze, de az ő esetében ezt nem könnyű megtenni, hiszen olyan, mintha Csák Jánost inkább azért nevezték volna ki, hogy megakadályozza, nehogy bármi is történjen a területén. Nem azért, hogy elérjen dolgokat, hanem hogy megakadályozza azokat. Nem is biztos, hogy ez olyan távol áll a valóságtól. Csák ugyanis már beiktatásakor is a semmiről beszélt bármiféle program helyett.

Mintha a minisztérium egyszerűen lehúzta volna a rolót, és kivonult volna - foglalta össze 2023 elején az addig elmúlt bő félév tapasztalatait Nagy Zoltán, a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) színházi és táncművészeti érdekképviseleti szervezet ügyvezetője a hvg.hu kérdésére. ... Az egyetlen "program", ami megvalósult, a brutális megvonás volt.

Persze ennél is feltűnőbb volt az, amikor szétosztották ezt az 4-ről 6 milliárdosra emelt összeget, melyet a kormány hatalmas sikernek hazudott, hogy már mennyire gátlástalanul és nyilvánvalóan politikai alapon döntenek a támogatásokról.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról