Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Harag -- mint szakmai döntéshozatali tényező?

Riekje Boswijk-Hummel gyakorlattal kezdi Harag című könyvét, melyben frusztrációink okára keres választ, továbbá megpróbál segíteni abban, hogyan kezeljük dühünket annak elnyomása nélkül. Véleménye szerint egyáltalán nem egyértelmű dühünk kieresztésének hasznossága, hiába is tanácsolja ezt a legtöbb terapeuta. 'Egy csomó problémával könnyebben megküzdenénk, ha nem csak a saját szempontjainkat vennénk figyelembe, hanem érdeklődnénk a másik iránt, még a legnagyobb dühünk közepette is. Indiában azt mondják: sose ítélkezz senkiről addig, amíg nem jártál öt mérföldet a cipőjében' -- mondta a szerző.(HVG)
-- A szakmai megosztottság -- a velünk élő jellemző ne szólj szám, nem fáj fejem elve ellenére -- újból és újból felmerül levelezőlistákon, olykor heves érzelmi reakciókat kiváltva. Az eredmények tetten érhetőek elfuserált hatalomízű nyilatkozatokban, szerecsenmosdatásban, meddő mundérbecsület-védelemben. (Érdekes tünet volt pl. porosodó-ügyben, hogy a reagálók egyik fele azt kifogásolta, hogy nem igazak a sajtóban elhangzott kifejezések, a másik fele pedig, hogy a porosodási arány csökkentése végzetes lehet. -- Akaratlanul is részben kioltva egymás érveit.) A fentiekben ismertetett könyv arra biztat, hogy mások szempontjainak észrevétele mellett tanuljuk meg saját indulatunkat -- a rövid helyett -- saját hosszabb távú céljaink felől nézni. Mert akkor előbbre jutunk. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról