Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Harry Potter és póker őrület

A pókertáska most a sláger a csurgói gyerekkönyvtárban. Nem volt olcsó dolog, ezért csak úgy kapják meg a gyerekek játszani, ha valaki közülük felelősséget vállal érte. Egy pókerbajnokságon már túl vannak, készülnek a következőre. Bódjó Inez szerint izgalmas a póker, mert van tétje, a zsetonok. De jobban szeretné igaziból játszani, csak még hat évet várnia kell erre, akkor lesz nagykorú. Amúgy újra Harry Potter őrület van, az indiánregények nem kelendők. A lányok modern lányregényeket olvasnak, a fiuk inkább 'bandázni járnak' a könyvtárba, meg a számítógép előtt ülnek. -- Jó volna, ha a szülők megértenék, hogy nemcsak popsikenőcsre meg bébiételre van szüksége a gyerekeknek, de lelki törődésre is, s ennek része lenne, hogy könyvet adnak a kezükbe -- mondta Pálisné Szendrődi Zsuzsa könyvtáros. Ha szülő, óvónő és tanítónő ebben együttműködne, akkor még több látogatóval büszkélkedhetne a gyerekkönyvtár, amelynek azonban most sincs oka panaszra. Nyáron is naponta 40-50 gyerek fordul meg itt, némi hanyatlás majd csak nyár közepén várható. A téka a szünidőben egy napra sem zár be, csupán hétvégén nem fogad olvasót. - F: júl. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról