Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Használói mobilon is mérhető az elégedettség - könyvtárban is

A link oldalon egy kék táblával kezdődik a diasorozat, mely történetesen reptéri wc-k tisztaságát firtatja, de nyilván ugyanúgy lehet könyvtári szolgáltatásokra vonatkozó kérdéseket feltenni, pl. Google kérdőív-szerkesztő segítségével. (Ha túl nagy a költségvetésünk, használhatunk elegánsabb megoldásokat is.) Pl.: Elégedett vagy-e a szépirodalmi könyvek kínálatával? Megfelelő-e számodra a könyvtár nyitva tartási ideje? Stb. No persze, egyszerre nem sok kérdést, nehogy elriasszuk a válaszadástól a nagyérdeműt. A többi, hardver-igényes megoldással szemben a qr-kód költséghatékonyabb - hiszen a használó mobilját veszi igénybe -, ugyanakkor a mobiltelefonnal, vagy qr-olvasó alkalmazással, internet-kapcsolattal nem rendelkezőket kizárjuk a felmérésből. Ilyen módon max. a fenti eszközökkel rendelkezőkre lesz reprezentatív a felmérésünk. Ám az is igaz, hogy nem kell mindent aprólékosan felmérnünk, hogy nagy vonalakban és minél gyorsabban lássuk a gondokat, valamint az elégedettség forrásait.
Talán mondani sem kell, hogy egyidőben - más-más qr-kóddal - kérdezhetünk a gyerekkönyvtárra, egy rendezvény, vagy éppen a könyvtárközi kölcsönzés értékelésére. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról