Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Használóikat bevonva tiltakoztak a könyvtári költségvetés csökkentése ellen - sikerrel

New York városa visszaállítja a könyvtárak és kulturális intézmények több mint 111 millió dolláros költségvetését - jelentette be csütörtökön a városi önkormányzat. A megállapodás győzelem azon lakosok és szervezetek számára, akik hónapok óta tiltakoztak az 53 millió dolláros költségvetési megszorítás ellen az ország legnagyobb városában, és egyben a világ egyik legjelentősebb kulturális fővárosában.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a közelgő költségvetésben a könyvtáraink és a kulturális intézményeink pénzeszközeinek teljes visszaállítását jelentjük be" - mondta Eric Adams New York-i polgármester csütörtöki nyilatkozatában. "Ezek az intézmények New York város társadalmi szövetének kritikus részét képezik, amelytől a New York-iak gyermekeik növekedése és városunk vibrálása szempontjából függenek."

A hírt kollektív jóváhagyással fogadták a New York-i intézmények, amelyek a finanszírozás hiánya miatt kénytelenek voltak csökkenteni a nyitvatartási időt és a nyilvános hozzáférést.
A város három nyilvános könyvtári rendszere - New York, Queens és Brooklyn - közös nyilatkozatot adott ki, amelyben köszönetet mondanak a közigazgatásnak, a városi tanácsnak és a New York-i lakosoknak, akik túlnyomó többségben támogatták a könyvtári költségvetés helyreállítására irányuló kampányt.
Több mint 174 000 ember küldött levelet a városházának a "No Cuts to Libraries!" kezdeményezés támogatására.

"Ez a finanszírozás lehetővé teszi számunkra, hogy újraindítsuk a hétnapos szolgáltatást, ami sok New York-i számára prioritás" - áll a könyvtárak CNN-nek megosztott közleményében. "Arra számítunk, hogy ez a szolgáltatás a következő hetekben indul, és fiókjainkat visszaállítja a 2023. novemberi leépítés előtti nyitvatartási időre. A finanszírozás azt is lehetővé teszi számunkra, hogy folytassuk az egyetemes hatnapos szolgáltatást, amit a New York-iak közel egy évtizede élveznek."
A költségvetés helyreállítása azonban nem biztos, hogy elegendő a köztulajdonban lévő közösségi térként működő könyvtáraknak, amelyek szociális szolgáltatásokat, például angolórákat, karrierközpontokat, adófelkészítő központokat és iskola utáni programokat biztosítanak a lakosságnak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról