Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Használt már valós idejű képkeresőt?

Mire is jó egy valós idejű képkereső? Például arra, hogy valóban olyan képeket adjon keresési eredményként, amelyek csak nemrég, akár percekkel korábban kerültek fel a netre.
A Thudit ( link ) kereső fejlesztőinek elképzelése egyszerű: képkeresőjük -- a kereső kifejezés bebillentyűzése után ? többféle platformról (Twitter, Filckr, Instagram) szállítja találatként a legújabb képeket, gyakran olyanokat, amelyek épp hogy kikerültek a világhálóra.
Az első pillanatban talán meglepő lehet, hogy mit keres a 'képszolgáltatók' között a Twitter, azonban nem is gondolnánk, valójában mennyi képet posztolnak ki ide.
Bár az oldal szerint három forrásból érkeznek a képek, próbálkozásaink alatt csupán twitteres találatokat kaptunk. Ezzel nem csak mi voltunk így, és az oldal egyik fejlesztője úgy reagált a külföldi blogoktól érkező, az említett tényt firtató kérdésre, hogy mindez csak annak a tükröződése, hogy a Twitteren történik a legtöbb kép megosztása.
Korábban egyébként volt egy szűrő is az oldalon, amellyel szolgáltatást választhattunk, de ezt -- állítják a fejlesztők -- nem használta senki, így kivették a képkeresőből.
Összességében tehát a Thudit egy twitteres képkereső, ami ezzel együtt érdekes próbálkozás, azonban hogy ez elég lesz-e nagy tömegek meghódítására, az egyelőre kérdéses.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról